Ik ga op reis en ik neem mee.. een goede reisverzekering!

De vakantieperiode is weer begonnen en dat betekend voor een hoop mensen dat ze hun koffer weer mogen inpakken om te gaan genieten op zijn/haar vakantiebestemming. Vergeet niet je bankpas, paspoort, telefoonoplader en ohja een reisverzekering! Ben je eigenlijk wel goed verzekerd op je reisverzekering? Waar moet je aan denken?

Dekkingsgebied
Het dekkingsgebied is het gebied op de wereld waar je verzekerd bent tijdens een reis op de reisverzekering. Je kan hierbij kiezen uit een dekking in Europa of een werelddekking. Informeer bij ons voordat je op reis gaat of je het juiste dekkingsgebied verzekerd hebt voor je reis. Mocht dit nogal vaak afwisselen adviseren wij je om de werelddekking aan te houden gezien het verschil in premie vaak erg klein is.

Geneeskundige kosten
Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op vakantie. Wellicht heb je het nieuws ook de afgelopen tijd gelezen waarin wordt aangegeven dat de buitenlandse medische kosten de afgelopen tijd flink zijn gestegen. Het is dus belangrijk om de dekkingen van jouw reisverzekering goed te controleren!

De zorgverzekering vergoedt in eerste instantie de medische kosten die je hebt moeten maken in het buitenland. Je moet hierbij rekening houden dat de zorgverzekering uitkeert op basis van de Nederlandse tarieven.

Stel je moet in Spanje naar het ziekenhuis omdat je een ongeluk hebt gehad met een scooter. De behandeling die je daarvoor gekregen hebt kost in Spanje € 1.000,-. Als je deze zelfde behandeling in Nederland zou krijgen kost deze echter maar € 600,-. De zorgverzekering vergoedt dan € 600,-. Zo kan je aardig nog zelf wat kosten moeten betalen, zeker bij een ernstig ongeluk!

De geneeskundige kosten dekking op de reisverzekering biedt hier een uitkomst voor. Met deze dekking vergoedt de reisverzekering het aanvullende bedrag om zo de gehele kostenpost vergoedt te krijgen. In bovenstaand geval zal de reisverzekering dan € 400,- uitkeren.

Weet wat je moet doen
Een verzekeraar heeft altijd een aantal eisen wanneer zij over willen gaan tot het vergoeden op de reisverzekering. Heb je schade met bijvoorbeeld de auto waar je mee op reis bent of door een ander ongeval? Neem zo snel mogelijk contact op met het noodnummer van de reisverzekeraar. Zij zullen je verder begeleiden en geven akkoord op het maken van bepaalde kosten. Doe je dit niet dan kan de uitkering in gevaar komen.

Vergeet bij verlies/diefstal niet aangifte te doen bij de lokale politie. Doe je dit niet dan zal er geen dekking zijn op de reisverzekering.

Contact
Wil je weten of jouw reisverzekering in orde is? Neem dan contact op via 0317-356868 of [email protected]


Wat fijn om u weer terug te zien! Kunnen wij u helpen met uw keuze?