Kopen met een lage hypotheekrente?!

We zien allemaal dat langzaam bij beetje de huizenprijzen weer dalen, daarentegen stijgt de hypotheekrente waardoor de maandelijkse lasten misschien toch nog te hoog voor je uitvallen. Hierdoor moet je die mooie woning aan je voorbij laten schieten. Of is hier toch een oplossing voor?

Neem je huidige rentecontract mee

De hypotheekrente van je huidige contract kan je meeverhuizen naar de nieuwe woning. We noemen dit de meeneem- of verhuisregeling.

  • Voldoe je aan de voorwaarden, dan is het op dit moment heel gunstig om je huidige, vaak veel lagere rente, mee te verhuizen als je een andere woning gaat kopen.

We maken het even duidelijk aan de hand van een voorbeeld;

Johan en Hennie wonen in een appartement in Arnhem. Hierop hebben zij nog een hypotheek van € 250.000 tegen 1,50% rente. Deze rente staat nog 15 jaar vast. In verband met hun nieuwe werksituatie gaan zij op zoek naar een woning. Deze vinden zij in Wageningen. De nieuwe woning kost € 600.000.
Inmiddels is de hypotheekrente gestegen naar 4,25%. Dit is een forse stijging. Buiten het feit dat het hypotheekbedrag natuurlijk een stuk hoger is, is dit een flink verschil in de hypotheekrente die je maandelijks moet betalen.

Zij plannen een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze vijf hypotheekspecialisten. De conclusie is dat zij het beste gebruik kunnen maken van de verhuisregeling. Hierdoor financieren zij € 250.000 tegen de 1,50% die ze al hebben, en het restant ad. € 350.000 tegen 4,25%.

Wanneer de gehele hypotheek tegen de actuele hypotheekrente van 4,25% wordt gefinancierd, zijn de maandelijkse rentelasten € 2.125 bruto per maand. Maken Hans en Ingrid gebruik van de verhuisregeling dan betalen zij € 1.552 bruto per maand aan hypotheekrente. Dit scheelt hen € 573 bruto per maand.

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw situatie?

Maak vrijblijvend en kosteloos een afspraak voor adviesgesprek. Dus zijn er verhuisplannen, wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden!

Wat fijn om u weer terug te zien! Kunnen wij u helpen met uw keuze?