NNEK informatieavond: de slimme belegger

Op woensdag 25 oktober hebben wij voor onze gewaardeerde relaties een informatieavond georganiseerd in samenwerking met NNEK. Het was een inspirerende avond waarbij we samen met 70 van onze relaties hebben geluisterd naar Michiel Van Vugt, die ons alles heeft verteld over de boeiende wereld van beleggen en hoe je daarmee kunt beginnen.

Waarom beleggen?

Het opbouwen van je eigen kapitaal wordt steeds essentiëler, vooral als je wilt zorgen voor een comfortabel pensioen. In de huidige tijd, waarin inflatie het rendement op spaargeld aantast, wordt sparen steeds minder aantrekkelijk. In veel landen (ook in Nederland) wordt daarnaast het pensioenstelsel herzien of verminderd, en steeds meer mensen zijn verantwoordelijk voor hun eigen pensioeninkomen. Beleggen is een krachtig hulpmiddel om een financieel gezonde oude dag te garanderen. Door op jonge leeftijd te beginnen met beleggen, kun je een aanzienlijk pensioenkapitaal opbouwen. Het biedt de flexibiliteit om je pensioendromen te realiseren en je levensstandaard te behouden, zelfs nadat je stopt met werken.

Beleggen is geen magische oplossing, maar het is een krachtig instrument voor het opbouwen van vermogen en het waarborgen van financiële stabiliteit in de toekomst. Het vermijden van beleggen uit angst voor risico’s kan op de lange termijn schadelijker zijn dan het accepteren van deze risico’s en verstandig beleggen. Of je nu spaart voor je pensioen, het financieren van je kinderen hun opleiding, of gewoon het opbouwen van financiële zekerheid, beleggen kan een sleutelrol spelen bij het realiseren van je financiële doelen. Het is de moeite waard om te onderzoeken en te overwegen hoe beleggen in jouw financiële toekomst past.

De slimme beleger

Spreker Michiel van Vugt trakteerde ons verder op vijf tips om een slimme belegger te worden:

  • Wees realistisch
  • Heb een duidelijk plan/doel
  • Heb een routine
  • Ben je bewust van je verschillende emoties tijdens het proces
  • Werk samen met proffesionals

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een kapitaal op te bouwen voor bijvoorbeeld de oude dag? Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op via [email protected] of bel naar 0317-356868

Wat fijn om u weer terug te zien! Kunnen wij u helpen met uw keuze?