Tips bij het aankopen van een eerste woning

Het kopen van een eerste huis is een grote stap in iemands leven en kan behoorlijk overweldigend zijn. Om je op weg te helpen, geven wij hieronder enkele tips voor het kopen van een eerste huis.

 1. Breng je financiële situatie in kaart
  Voordat je op zoek gaat naar een huis is het belangrijk om je financiële situatie in kaart te brengen. Bekijk wat je maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn en bepaal hoeveel je maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Dit kun je berekenen met behulp van online rekentools maar nog beter door een onafhankelijk financieel adviseur te raadplegen. Hij of zij kan voor jou een goede berekening maken zodat de kosten koper en de maandlasten bekend zijn.
 2. Bepaal je wensen en eisen
  Denk na over wat je precies zoekt in een huis. Wil je bijvoorbeeld een tuin, meerdere slaapkamers of een rustige buurt? Maak een lijstje van je wensen en eisen, zodat je gerichter kunt zoeken en niet onnodig tijd verspilt aan bezichtigingen van huizen die niet voldoen aan jouw criteria.
 3. Oriënteer je op de huizenmarkt
  Voordat je serieus op zoek gaat naar een huis, is het goed om je te oriënteren op de huizenmarkt. Bekijk verschillende huizenwebsites en bezoek eens een aantal huizenbezichtigingen. Zo krijg je een beter beeld van de huizenmarkt en kun je beter bepalen wat je wel en niet zoekt in een huis.
 4. Schakel een aankoopmakelaar in
  Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het vinden en aankopen van een huis. Hij of zij heeft meer ervaring met het onderhandelen over de prijs en kan je adviseren over de juridische aspecten van het koopproces. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet en dat je een goede deal sluit. Wij kunnen jou helpen bij het zoeken van een geschikte aankoopmakelaar.
 5. Laat een bouwkundige keuring uitvoeren
  Als je een geschikt huis hebt gevonden, kan het verstandig zijn om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Hierbij wordt het huis grondig geïnspecteerd op eventuele gebreken en krijg je een duidelijk beeld van de staat van het huis. Zo voorkom je dat je achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan. Ook hierbij kunnen wij jou helpen.
 6. Zorg voor een goede hypotheek en verzekeringen
  Als je eenmaal een huis hebt gevonden en de koop is rond, is het belangrijk om goede hypotheek- en verzekeringsproducten af te sluiten. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je hierbij helpen en adviseren welke producten het beste bij jouw situatie passen. Zo krijg jij niet alleen eerlijk en onafhankelijk advies maar zal jij ook een aanbod krijgen van de beste geldverstrekker in jouw situatie.

  Vergeet niet om ook een opstalverzekering af te sluiten, zodat je huis goed verzekerd is tegen schade. Ook hierbij helpen onze verzekeringsadviseurs, zij geven advies en sluiten onafhankelijk een verzekering voor jou af. Deze dienstverlening is ook nog eens kosteloos voor u als klant.

Het kopen van een eerste huis is een grote stap, maar met deze tips kom je al een heel eind. Vergeet niet om goed voorbereid te zijn en je goed te laten adviseren door een financieel adviseur en/of aankoopmakelaar. Zo kun je straks optimaal genieten van jouw nieuwe woning. 

Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs of bel naar (0317) 35 68 68.

Wat fijn om u weer terug te zien! Kunnen wij u helpen met uw keuze?