Verbouwen en/of verduurzamen: wat levert het op? 

Verbouwen en/of verduurzamen: wat levert het op? 

Steeds vaker, kiezen woning-eigenaren ervoor om  in plaats van te verhuizen hun woning te verbouwen. Hierbij kunt u denken aan een uitbouw, veranda, keuken of badkamer en/of verduurzamen van de woning. Juist het verduurzamen van de woning levert steeds meer voordeel op!

Energieprijzen blijven stijgen
Afgelopen week heeft de grootste energieleverancier van Nederland bijvoorbeeld bekend gemaakt de energieprijzen per 1 juli te verhogen met 25 tot 30 procent. Dit is naast de al doorgevoerde verhoging van ongeveer 20 euro per maand sinds 1 januari van dit jaar. Eigenaren van zonnepanelen zien op deze manier hun voordeel steeds groter worden. Ook de gasrekening is natuurlijk fors gestegen. 

Hoe kunt u de energielasten verlagen?
– Het isoleren van uw huis
– Het plaatsen van een (hybride)warmtepomp
– Het plaatsen van een zonneboiler
– Het plaatsen van zonnepanelen
– Energiezuinige ventilatie
– Douche warmteterugwinning

Hoe kunt u deze investering betalen?
Worden het zonnepanelen of toch die warmtepomp? Misschien wel een combinatie van meerdere duurzame maatregelen. Uiteraard kunt u dit betalen uit uw eigen spaargeld. Het is ook mogelijk om deze investering te financieren met een hypotheek. Zo investeert u in de waarde van de woning, verlaagt u de energierekening direct en behoudt u uw spaargeld.


Deze aanvullende hypotheek kan naast uw bestaande hypotheek worden afgesloten via uw eigen hypotheekadviseur. Wij kunnen u daarnaast informeren over mogelijke subsidies en andere fiscale voordelen. Mogelijk kunt u bijvoorbeeld uw hypotheekkosten (deels) aftrekken.


Wist u overigens dat de maandelijkse besparing op uw energierekening in de meeste gevallen groter is dan uw extra hypotheeklast? Dit levert u dus vanaf de eerste maand al een voordeel op! 
Ook als u nog niet precies weet wat u wenst te verduurzamen, kunt u in de meeste gevallen toch al de hypotheek aanvragen. U behoudt dan namelijk nog het recht om een duurzaamheidsmaatregel te kiezen.    

Subsidies
Vanuit de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u een deel van uw kosten voor energiebesparende maatregelen terugkrijgen. Om aanspraak te maken op de ISDE, dient u minimaal twee verduurzamende maatregelen uit te voeren. Denk hierbij aan een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Maar ook extra isolatiemaatregelen tellen mee.

Aan de slag
Bent u benieuwd wat er voor u mogelijk is op het gebied van verduurzamen of verbouwen van de woning? Graag gaan we het gesprek met u aan om te zien welke voordelen er voor u te behalen zijn. Via een vrijblijvende afspraak zijn wij u graag van dienst. U kunt ons bereiken op (0317) 35 68 68 of [email protected]

Wat fijn om u weer terug te zien! Kunnen wij u helpen met uw keuze?