Verzekeringen voor zzp’er en freelancers

Als zzp’er of freelancer ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen die je als zzp’er of freelancer kunt afsluiten. In deze blog zullen we enkele van de belangrijkste verzekeringen bespreken die je als zzp’er of freelancer kunt afsluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven
Als zzp’er of freelancer ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele schade die je veroorzaakt bij derden. Een aansprakelijkheidsverzekering is dan ook een must-have voor elke zzp’er of freelancer. Deze verzekering dekt de schade die je per ongeluk hebt veroorzaakt tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. De aansprakelijkheidsverzekering kent zelfs nog een bredere dekking. Valt een klant over een kabel bij jou in de zaak? Dan ben jij daar aansprakelijk voor en komt hiervoor jouw aansprakelijkheidsverzekeraar in actie.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is vooral belangrijk voor zzp’ers en freelancers die advies geven of diensten leveren waarbij er een grote financiële schade kan ontstaan als gevolg van een fout. Denk bijvoorbeeld aan accountants, advocaten, consultants en IT-specialisten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Als zzp’er of freelancer heb je geen recht op een uitkering bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is daarom een belangrijke verzekering voor zzp’ers en freelancers. Deze verzekering zorgt ervoor dat je een uitkering krijgt als je niet meer in staat bent om te werken als gevolg van een ziekte of ongeval.

Inventaris- en goederenverzekering
ls zzp’er of freelancer kan het zijn dat je waardevolle spullen hebt zoals laptops, telefoons en gereedschap. Een inventaris- en goederenverzekering dekt de schade of verlies van deze spullen als gevolg van bijvoorbeeld diefstal, brand of waterschade ect.

Rechtsbijstandsverzekering
Een rechtsbijstandverzekering kan van pas komen als je als zzp’er of freelancer te maken krijgt met een juridisch geschil. Denk bijvoorbeeld aan een geschil met een klant over een factuur of een conflict met een opdrachtgever over de geleverde diensten. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp en advies.

Het afsluiten van verzekeringen kan soms als een lastige en tijdrovende klus worden gezien. Echter, het is van belang om de juiste verzekeringen af te sluiten om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen. Bij VZP Advies helpen we zzp’ers en freelancers graag bij het vinden van de juiste verzekeringen die aansluiten bij hun specifieke situatie en wensen.

Wil je een vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op via 0317-356868 of [email protected]

Wat fijn om u weer terug te zien! Kunnen wij u helpen met uw keuze?